Είστε εδώ Αρχική Taxi Whitetransfer.gr
TOP 100 of GREECE: 2022
8.7Τελική βαθμολογία
10Δείκτης ικανοποίησης
5 - googleMaps
5.7Δείκτης δημοτικότητας
33 ακροαματικότητα - googleMaps
whitetransfer.gr
+30 231 078 4782
Αθανασίου Διάκου 13
553 37 Θεσσαλονίκη
Κυριακή
07:00-20:00
Δευτέρα
07:00-23:00
Τρίτη
07:00-23:00
Τετάρτη
07:00-23:00
Πέμπτη
07:00-23:00
Παρασκευή
07:00-23:00
Σάββατο
07:00-23:00
Η WHITE TRANSFER αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. H εταιρεία μας έχει ως κύριο σκοπό, να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών της παρέχοντας μέγιστη αξιοπιστία και ασφάλεια, καθώς και αποτελεσματικές λύσεις για τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης. Απολαύστε μια μεγάλη σειρά εξατομικευμένων υπηρεσιών όπως η μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο, το λιμάνι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς επίσης την μετακίνηση ανήλικων παιδιών στο σχολείο, στις απογευματινές δραστηριότητες ή στις βραδινές εξόδους. Επιπλέον, με τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα μπορούν να μετακινηθούν για οποιονδήποτε λόγο σε οποιοδήποτε προορισμό. Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων Εξασφαλίζουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας. Το εξειδικευμένο σε όλα τα επίπεδα προσωπικό μας, μπορεί να σχεδιάσει μαζί σας οποιοδήποτε πλάνο μεταφοράς, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

Συνέντευξη με τον βραβευμένο

Ημερομηνία της συνέντευξης: 25.07.2023

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ- ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ:Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο είναι το μυστικό σας για να αποκτήσετε μια τόσο καλή φήμη όπως εσείς στον κλάδο σας;
Η φήμη μας οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων. Σας αναφέρω μερικά από τα κύρια στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας θετικής φήμης:

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ:Προσπαθούμε πάντα να παρέχουμε  υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και επιδιδόμαστε στην εξέλιξη και τη βελτίωσή τους. 
Προσπαθούμε  να ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό  με μοναδικότητα και καινοτομία.Εξασφαλίζουμε πάντα να διαθέτουμε  άνετα και σε άριστη κατάσταση οχήματα. Επιλέγουμε επαγγελματίες οδηγούς με άριστη γνώση των υπηρεσιών μας και εξασφαλίζουμε ότι η εμπειρία μεταφοράς των πελατών μας θα  είναι άψογη.  
Τέλος προσφέρουμε εξατομικευμένη υπηρεσία για τον κάθε πελάτη μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ : Το TOP100 of Greece είναι διεθνές έργο  το οποίο δημιουργείτε με πολύ λεπτομερή τρόπο – οπότε το να είστε στις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο σας δεν είναι εύκολο πράγμα .Όπως καταλαβαίνω – η διατήρηση τόσο υψηλού επιπέδου υπηρεσιών απαιτεί πολλή προσπάθεια και ποιοτική  καθημερινή δουλειά έτσι δεν είναι;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: Απόλυτα σωστά! Η διατήρηση ενός τόσο υψηλού επιπέδου υπηρεσιών απαιτεί σίγουρα πολλή προσπάθεια και ποιοτική καθημερινή δουλειά. Αν θέλουμε να έχουμε μια θετική φήμη στον κλάδο των VIP μεταφορών και στον ιατρικό τουρισμό, θα πρέπει να δεσμευόμαστε και να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες μας καθημερινά.

Ορισμένες πρακτικές που  ακολουθούμε για να διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών περιλαμβάνουν:

1)Επιλογή και κατάρτιση του προσωπικού μας: Αναζητούμε επαγγελματίες οδηγούς που έχουν εξειδίκευση στις VIP μεταφορές και είναι εξοικειωμένοι με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών. Προσφέρουμε κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση για να εξασφαλίσουμε ότι η εξυπηρέτηση είναι συνεπής και επαγγελματική.

2)Ένα από τα σημαντικότερα να είμαστε διαθέσιμοι για τους πελάτες μας και να ανταποκρίνεστε άμεσα στα αιτήματά τους.

3)Αξιοποιούμε τις ανατροφοδοτήσεις των πελατών μας και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς στις υπηρεσίες μας. Ακούμε τις απόψεις τους και προσπαθούμε να  ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες της αγοράς.

4)Και τέλος η Καλή επικοινωνία. Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας καλής φήμης. Είτε πρόκειται για την επικοινωνία με τους πελάτες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μεταφορά, είτε για την επικοινωνία με τους συνεργάτες, Η ευγένεια, η ευθύτητα και η ευκολία στην επικοινωνία είναι σημαντική.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Από ότι βλέπω λάβατε τελική βαθμολογία 8.7\10 στις κριτικές στους Χάρτες Google ή/και στο Facebook – που είναι και οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι κριτικών των πελατών - με εξαιρετικά καλή βαθμολογία στον κλάδο σας. Πώς καταφέρατε να κρατήσετε όλους τους πελάτες σας ευχαριστημένους από τις υπηρεσίες σας;


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ:Η διατήρηση ευχαριστημένων πελατών είναι κρίσιμη για την επιτυχία της επιχείρησης μας. Ορισμένες από τις πρακτικές που  βοήσανε στην επίτευξη αυτού του στόχου είναι οι εξής:

1)Παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών: Βεβαιωνόμαστε  ότι παρέχουμε  υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε κάθε πελάτη. Αυτό περιλαμβάνει την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του.

2)Ακούμε τους πελάτες μας. Είναι σημαντικό να ακούμε τις ανησυχίες και τα αιτήματα των πελατών μας. Αντιμετωπίζουμε κάθε πελάτη με προσοχή και σεβασμό και προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε στις ατομικές τους ανάγκες.

3)Διατηρούμε συνεχή επικοινωνία με τους πελάτες μας. Απαντάμε άμεσα στα ερωτήματά τους, παρέχοντας πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

4)Αντιμετωπίζουμε άμεσα και αποτελεσματικά κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει.

Δημητρης: Το Top100 της Ελλάδας είναι μια λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες σε συγκεκριμένο κλάδο στην Ελλάδα. Παρακαλώ πείτε μου πώς κερδίσατε την τρέχουσα θέση σας στην αγορά σας;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: Για να κερδίσουμε την τρέχουσα θέση μας στην αγορά, απαιτείται ένας συνδυασμός παραγόντων και προσπαθειών. Ορισμένες από τις κύριες παράμετρούς που συνέβαλαν στην επιτυχία μας είναι οι εξής:

1)Στρατηγική marketing, αναπτύξαμε μια αποτελεσματική στρατηγική  marketing για να αυξήσουμε την επίγνωση της εταιρείας μας και να προσελκύσουμε νέους πελάτες. Αυτή περιλάμβανε διαφημίσεις, προωθητικές εκστρατείες και χρήση των κοινωνικών μέσων.

 2)Διατηρήσαμε στενές και άριστες σχέσεις με τους συνεργάτες μας, όπως ξενοδοχεία, αεροδρόμια και τοπικές επιχειρήσεις, προσφέροντας αμοιβαία πλεονεκτήματα και δημιουργώντας ένα  δίκτυο επιχειρηματικών συνεργασιών.

 3)Επικοινωνούμε αποτελεσματικά με τους πελάτες μας και διατηρήσαμε ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας. Ανταποκρινόμαστε άμεσα στα ερωτήματα, τα αιτήματα και τις ανησυχίες τους, και παρέχουμε πλήρη και σαφή πληροφόρηση.

4)Η διασφάλιση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας στις υπηρεσίες μας ήταν κρίσιμης σημασίας. Αποδείξαμε στους πελάτες μας ότι μπορούν να εμπιστευτούν την εξυπηρέτησή μας και να νιώθουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάκτηση και διατήρηση μιας ισχυρής θέσης στην αγορά απαιτεί συνεχή προσπάθεια, δέσμευση και προσαρμογή στις αλλαγές. Οι ανωτέρω παράγοντες μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη μιας εξαιρετικής φήμης στον κλάδο μας και στην ευχαρίστηση των πελατών, αλλά είναι επίσης σημαντικό να διατηρήσουμε αυτή την προσπάθεια και αφοσίωση στο μακροπρόθεσμο.

Δημητρης: Top 100 της Ελλάδας βασίζετε στην ικανοποίηση των πελατών και τη δημοτικότητα της εταιρείας. Λοιπόν η ερώτησή μου είναι: Πώς διατηρείτε τον εαυτό σας παρακινημένο και συγκεντρωμένο όλη την ώρα ώστε να πετύχετε αυτά τα αποτελέσματα;


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: Η διατήρηση υψηλού επιπέδου παρακίνησης και συγκέντρωσης είναι κρίσιμη για την επίτευξη επιτυχίας σε οποιονδήποτε κλάδο. Ορισμένες πρακτικές που με  βοηθάνε είναι.

1) Ορίζω σαφείς και προσιτούς στόχους για τον εαυτό μου και την επιχείρησή. Έχοντας έναν οραματισμό για το τι θέλω να επιτύχω, μπορεί να με παρακινήσει να εργαστώ με αποφασιστικότητα και συγκέντρωση.

2) Επενδύω στην προσωπική μου ανάπτυξη και μάθηση. Διαβάζω βιβλία, παρακολουθώ σεμινάρια, αναζητώ νέες γνώσεις και διατηρήσω το μυαλό μου ανοιχτό σε νέες ιδέες και προκλήσεις.

3) Οργανώνω τον χρόνο μου και προτεραιοποιώ τις εργασίες μου. Έχοντας ένα σαφές σχέδιο και δομή στις δραστηριότητές μου, έτσι μπορώ και  παραμένω πιο συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός.

4) Καλλιεργώ την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στις ικανότητές μου. Θέτω ρεαλιστικούς στόχους και εστιάζω στις θετικές  επιτεύξεις. Η θετική σκέψη και η αισιοδοξία με βοηθάνε να παραμείνω παρακινημένος και συγκεντρωμένος, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές.

Συνοψίζοντας, θα ήθελα να πω ότι η διατήρηση υψηλού επιπέδου παρακίνησης και συγκέντρωσης απαιτεί συνεχή προσπάθεια και προσαρμογή.

Δημητρης: Πείτε μου αν είστε ευχαριστημένος από την παρουσία σας στο 2022 TOP 100 της λίστας της Ελλάδας; Τι θα θέλατε να πείτε στους πελάτες σας;


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ:Μας είναι πάρα πολύ ευχάριστη η παρουσία μας στο top 100 Greece

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας που μας εμπιστεύονται  και μας επιλέγουν για τις υπηρεσίες μας. Είναι για εμάς μεγάλη τιμή να τους εξυπηρετούμε και να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και να παραμείνουμε πάντα στην προεξέχουσα θέση στον κλάδο μας.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι η ικανοποίηση και η ευχαρίστησή τους είναι πάντα η προτεραιότητά μας. Καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για να παρέχουμε τις υψηλότερες ποιοτικά υπηρεσίες με επαγγελματισμό και αξιοπιστία.

Ευχαριστούμε και πάλι για την εμπιστοσύνη!

whitetransfer.gr whitetransfer.gr whitetransfer.gr whitetransfer.gr whitetransfer.gr whitetransfer.gr whitetransfer.gr whitetransfer.gr

Είστε ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας;

Μάθετε τι έχουμε ετοιμάσει για εσάς.
Κάντε κλικ εδώ
«Συγχαρητήρια στον νικητή!»
Η εταιρεία που παρουσιάστηκε είναι η νικήτρια του διαγωνισμού TOP 100 της Ελλάδας στην κατηγορία Taxi . Ανήκει στις TOP 100 εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα.
Δείτε επίσης άλλες εταιρείες σε αυτόν τον κλάδο
Στοιχεία της αξιολόγησης

Δείκτης ικανοποίησης

Ο δείκτης ικανοποιήσης είναι ένας σταθμισμένος μέσος όρος αξιολογήσεων σε όλες τις διαδικτυακές πύλες. Για παράδειγμα, μια εταιρεία έχει βαθμολογία 4/5 στην ιστοσελίδα Α βάσει 10 αξιολογήσεων, στην ιστοσελίδα Β έχει βαθμολογία 5/5 με 90 αξιολογήσεις. Αυτός είναι ο δείκτης ικανοποιήσης που υπολογίζουμε:
(4 / 5.10.5 / 5.90) ​​/ 100 = 9.8 / 10

Δείκτης δημοτικότητας

Ο δείκτης δημοτικότητας είναι ο αριθμός των αξιολογήσεων, για μια συγκεκριμένη εταιρεία σε σχέση με τον μέγιστο αριθμό των αξιολογήσεων που κατέχει μια επιχείρηση, σε αυτόν τον κλάδο. Έτσι, μια εταιρεία με τις περισσότερες αξιολογήσεις παίρνει 10 πόντους για τον παράγοντα δημοτικότητας και μια εταιρεία με τις μισές λαμβάνει 5 πόντους.
Η εταιρεία σας είναι στη λίστα;
Λάβετε το υλικό μάρκετινγκ σας.
επικοινωνήστε μαζί μας
TOP 100
Φίλωνος 28
18531 Πειραιάς
Ελλάδα

contact@top100ofgreece.eu
Καλέστε μας
2104128019

Συνδεθείτε

για να μεταβείτε στην έκδοση της υποσελίδας του βραβευθέντος